Cum rulezi aplicații de Android pe PC sau Mac simplu și rapid
Indiferent dacă este vorba de postat imagini pe Instagram sau de jucat Clash of Clans, e foarte util să înveți cum rulezi aplicații de Android pe PC.
Având în vedere cantitatea semnificativă de timp pe care o petrecem cu telefonul în mână, este imposibil să nu ajungi dependent de anumite jocuri sau utilitare care nu sunt disponibile pe PC. Poate ai dezvoltat o fascinație pentru servicii online precum Instagram sau Snapchat. Instagram este cel mai bun exemplu. Cu toate că îți poți vedea profilul prin orice browser web accesând www.instagram.com, nu poți posta fotografii noi decât prin aplicații de smartphone sau tabletă. În privința jocurilor, numărul titlurilor disponibile exclusiv pe mobile este incomensurabil. Din fericire, există o soluție simplă și rapidă prin care poți ajunge să rulezi în condiții optime toate programele pe care ai ajuns să le îndrăgești. Acest lucru este posibil prin intermediul unui utilitar gratuit intitulat Bluestacks.
Ce trebuie să știi dacă vrei să rulezi aplicații de Android pe PC
În practică, Bluestacks este tot o soluție prin intermediul căreia ajungi să rulezi Android în mașină virtuală pe PC sau Mac. Există însă o diferență majoră de metodologie. Spre deosebire de VirtualPC, VirtualBox, VMWare sau Parallels, Bluestacks scoate din ecuație toate etapele de configurare. Asta înseamnă că în câteva minute după instalare poți rula programele de care ai nevoie sau pe care vrei să le testezi.
Bluestacks include nativ suportul pentru Google Play, deci îți poți instala imediat programele care te încântă din magazinul gigantului din Mountain View. În funcție de configurația hardware, experiența utilizării sistemului de operare Android în această manieră este foarte fluidă. În acest mod, mașina virtuală poate profita de camera web de la laptop și te poate localiza în aplicațiile care au nevoie de informații de locație.
Minusurile importante ale Bluestacks sunt în număr de două și vor fi foarte ușor de reținut pe termen lung. Prima particularitate constă în versiunea de Android pe care este construit Bluestacks. Momentan, aceasta este Android 4.4.2 KitKat. În foarte multe situații, nu ar trebui să te deranjeze acest detaliu, dar nu este exclus să întâlnești aplicații ce nu sunt compatibile cu vechiul SO de acum câțiv ani. În final, deși s-ar putea să nu sesizezi niciodată al doilea minus important, lipsește suportul nativ pentru multi-touch din BlueStacks. Singurul gest pe care îl poți face. dacă vrei să joci Candy Cush cu degetele pe laptop este ca acesta să incorporeze un panou sensibil la atingere de foarte bună calitate.
Cum rulezi aplicații de Android pe PC sau Mac
Nu contează dacă folosești în mod uzual un PC sau Mac. Ambele platforme sunt compatibile cu Bluestacks. Este suficient să descarci programul de instalare de pe Bluestacks.com. Alegi platforma preferată și după câteva minute vei avea kitul pe sistem. Instalarea este cât se poate de intuitivă și nu implică un nivel special de atenție. Singurul gest pe care trebuie să-l faci este ca la ultimul pas de configurare să te asiguri că ai bifat App store access și Application Communcations. Opțional, îți poți face un cont pe Bluestacks folosind adresa ta de Gmail. Acesta din urmă îți permite să faci parte din comunitatea celor care folosesc aplicația detaliată mai sus. De asemenea, dacă folosești Bluestacks pe mai multe sisteme, doar folosind respectivul cont îți sunt sincronizate informațiile și parametrii configurați in-app pe fiecare sistem în parte.
Dacă totul a mers cum se cuvine, la final te lovești de interfața de configurare inițială a Android. Aceasta din urmă implică alegerea limbii utilizate pentru programele instalate și pentru întreaga interfață a SO-ului. Al doilea pas implică autentificarea cu contul Google, același cont ce va fi folosit pentru descarcărcarea de aplicații din AppStore. Email-urile de pe respectivul cont de Gmail vor fi automat descărcate și le vei putea accesa din Gmail pentru Android sau folosind orice alt client de Mail.
Cum folosești Bluestacks pentru a rula aplicații de Android
După instalarea cât se poate de prietenoasă, rămâne accesarea aplicațiilor dorite. Dacă folosești Bluestacks pe Mac sau pe PC, vei vedea câteva diferențe de interfață între cele două iterații. Sunt departe de a fi la fel, dar în ambele cazuri vei avea acces la Play Store și la un panou de parametri de funcționare intitulat Settings. Pe lângă sugestiile de aplicații utile sau populare pe care le vezi afișate pe ecranul principal din momentul instalării, în magazinul Play vei găsi toate celelalte programe pe care ți le-ai puteai dori. La fiecare pas, dacă nu ai un touchscreen, vei folosi mouse-ul pentru a deschide un program sau pentru a da click pe un buton.
Pentru că majoritatea aplicațiilor pe care le vei rula vor apărea pe ecran în format de smartphone, singura particularitate pe care aș instista este obligarea respectivelor programe de a-ți identifica emulatorul ca o tabletă. Astfel, vei avea un ecran mai mare prin intermediul căruia să te joci Clash Royale. Pentru a face acest gest, trebuie să intri în Settings la Change App Size. Bifează varianta Tablet, confirmă modificarea și repornește aplicația cu pricina. Pe PC, pentru că este o versiune mai nouă de Bluestacks, aceeași funcție o găsești în permaneță în bara de meniu din partea stângă, cea cu un telefon în format potret și panoramă.